Hyra ut rum i din bostad

Hyra ut rum

Hyra ut rum i din bostad

Hyra ut rum – Att hyra ut ett rum kan innebära en rejäl ekonomisk lättnad varje månad. Du har laglig rätt att hyra ut rum i din bostad. Detta oavsett om bostaden utgörs av en hyreslägenhet, en bostadsrättslägenhet eller en villa. Det finns dock flera saker som du måste ha i åtanke innan du skaffar dig en inneboende. Det viktigaste av allt är att du skriver ett juridiskt korrekt hyreskontrakt för inneboende.

Klicka här för att ladda ner ett hyreskontrakt för inneboende!

Hyra ut rum i villa

Vi uthyrning av rum i villa gäller lagen om uthyrning av egen bostad. Lagstiftningen ger större friheter när du skall hyra ut rum i villa än vad som är fallet vi uthyrning av rum i hyreslägenhet. Det är viktigt att vara medveten om vilken lagstiftning som är tillämplig på just din bostad.

Hyreskontrakt för inneboende

På Juridiska Dokument kan du ladda ner ett hyreskontrakt som är utformat så att det kan användas vid uthyrning av rum helt oavsett bostadstyp. Således kan du använda detta hyreskontraktet när du skall hyra ut rum i hyreslägenhet, bostadsrättslägenhet, ägarlägenhet samt villa. Detaljerade instruktioner medföljer och du får veta exakt hur du räknar ut en lagenlig hyra som den inneboende inte kan överklaga.

Ladda ner ett juridiskt korrekt hyreskontrakt för uthyrning av rum på Juridiska Dokument!